2011. március 21., hétfő

TAVASZ_I M U S T R /A





Öt év után, március 21-én jelenik meg a Strokes negyedik albuma. Cím: Angles. Esélyek: nem túl sok. A zenekaron belüli széthúzások és konfliktusok sajnos hallhatóan, érezhetően nem tettek jót a kreatív folyamatoknak. Mondjuk, a First Impressions of Earth-höz képest sokkal rosszabb nem lehet.

A teljes album meghallgatható a Strokes honlapján.








Kieran Hebden kiadójára, a Text Records-ra nagyon is érdemes odafigyelni, hiszen időről időre rendkívül izgalmas dolgokat jelentet meg. (Példának okáért ott van Burial és Four Tet közös agymenése, a zseniális Moth / Wolf Club dupla A-oldalas kislemez.)

Ami a 2011-es évet illeti, először is itt van Four Tet és Daphni (Caribou új alteregója) split kislemeze, a Pinnacles / Ye Ye, ami már önmagában is megér egy misét, a márciust mégis Burial és Four Tet március 21-én esedékes dupla A-oldalas kislemeze aranyozza be (Ego / Mirror). Érdekesség, hogy mindkét dalhoz Thom Yorke adta a hangját.





Március 28-án jelenik meg az Editors eddigi karrierjét összegző Unedited c. kiadvány, benne a három stúdióalbum, kiegészítve négylemeznyi ritkasággal, bónusz felvétellel, B-oldallal, illetve egy masszív booklet-tel, telis-tele fotókkal, artwork-kel.










Bár a Broken Bells tavalyi bemutatkozása nem durrant akkorát, mint amit az ember elvárna James Mercer-től és Danger Mouse-tól, mégis érdemes a duó munkásságát nyomon követni. Március 28-án jelenik meg egy EP-jük Meyrin Fields címmel, négy kiadatlan dallal, amelyek közül a Windows már meg is hallgatható.











Április 4-én jelenik meg a Kills negyedik albuma Blood Pressures címmel. (Ennyi négyes... Véletlen?) Az első jelek bizakodásra adnak okot.

Az együttes honlapjáról ingyen letölthető egy új dal: DNA










Az UNKLE már régóta önmaga árnyéka, ennek ellenére az utóbbi három lemezen is akadtak izgalmas pillanatok, ily módon balgaság lenne kihagyni az április 4-én megjelenő Only the Lonely EP-t. Már csak az azt nyitó Money and Run miatt is, amelyben Nick Cave énekel, s be kell vallanom, valóban izgalmas darabról van szó.
Az EP-t egyébként egy héttel később, április 11-én a tavalyi lemez bővített változata követi, Where Did the Night Fall: Another Night Out címmel.



Money And Run (feat. Nick Cave) by UNKLE







Április 4-én tér vissza a Justice Civilization c. kislemezével. Túl sok információt nem osztottak meg ezzel kapcsolatban, össz-vissz egy Adidas reklámunk van.












Fantasztikus bemutatkozó EP-jük (Broken Glass) után, április 11-én jelenik meg a Cat's Eyes cím nélküli bemutatkozó albuma.

A Cat's Eyes hivatalos honlapján ingyen letölthető a Not a Friend c. dal.


Broken Glass EP

Cat's Eyes - Cat's Eyes by Cat's Eyes Music


Cat's Eyes - Best Person I Know by Cat's Eyes Music


Cat's Eyes - Sunshine Girls by Cat's Eyes Music


Cat's Eyes - Love You Anyway by Cat's Eyes Music










Szintén április 11-én esedékes egy új reménység, bizonyos Jamie Woon debütálása. Albumcím: Mirrorwriting.

Interjú a Pitchfork-kal












Ugyanezen a napon, tehát április 11-én adja ki negyedik stúdióalbumát a TV on the Radio is Nine Types of Light címmel. Lehet bizakodni.

TV On The Radio - "Will Do" by Interscope Records






Április 18-án két kisebb, de nem kevésbé fontos kiadvány jelenik meg.





Egyrészt polcokra kerül a Gorillaz tavaly decemberben megjelent - igencsak gyengécske - negyedik albuma (igen, az a bizonyos iPad-album), a The Fall.







Egy feliratkozást követően itt meghallgathatjátok a teljes albumot.






Illetve szintén aznap vehetjük majd kézbe Emika harmadik kislemezét, a Count Backwards címűt is.









Május 2-án jelenik meg a Fleet Foxes várva várt második albuma, a címadó tétel alapján izgalmasnak ígérkező Helplessness Blues.










Május 9-én adja ki a tavaly egészen jót villantó Here We Go Magic vadonatúj EP-jét, The January EP címmel.

Hands in the Sky (via Pitchfork)
(Jobb gomb, mentés másként)






Május 16-án ismét dúskálhatunk majd az újdonságokban.




Először is, aznap jelenik meg kedvenc new york-i neurotikus elektro-művészünk, azaz Moby legújabb lemeze Destroyed címmel. A Wait for Me elektronikusabb változatára számíthatunk.












Szintén május 16-ra datálták Danger Mouse és Daniele Luppi Rome projektjének első manifesztumát, valamint Nick Cave-ék is aznap adják ki Collector's Edition sorozatuk harmadik installációját, amely tartalmazni fogja a Let Love In, Murder Ballads, Boatman's Call, illetve No More Shall We Part c. lemezeket.







Május 30-án jelenik meg a Death Cab for Cutie legújabb albuma, a Codes and Keys, három évvel az igencsak kellemes Narrow Stairs után.

Codes And Keys (Gibbard Solo, Live in SF) by TwentyFourBit.com

When The Sun Goes Down On Your Street (Gibbard Solo, Live in SF) by TwentyFourBit.com



Ami pedig a nyarat illeti, egyelőre három igazán izgalmasnak ígérkező kiadványról tudhatunk.



Június 6-án jelenik meg az Arctic Monkeys negyedik albuma Suck It and See címmel, ami Matt Helders dobos szerint egy kicsit könnyebben hozzáférhető hangzóanyag lesz, a két évvel ezelőtti Humbug-hoz képest.









Szintén júniusban és szintén 6-án adják ki második dolgozatukat a matek rock színtér üdvöskéi. A Battles új albumának címe Gloss Drop, s hosszas huzavona, számos együttesen belüli konfliktus után jelenik meg.

Új dal: Ice Cream








Júliusban pedig jön a Horrors harmadik albuma, melynek ők voltak a producerei. Többet egyelőre nem tudni.





THE KINKS
A Kinks idén több lemezét is újra kiadja, teljesen újrakeverve, extrákkal megspékelve.
Március 28-án jelenik meg újra a Kinks, a Kinda Kinks, s a Kink Kontroversy. Ezt követi májusban az Arthur és a Muswell Hillbillies c. lemezek, a Face to Face és a Something Else pedig júliusra várható.




THE FLAMING LIPS
Valamikor március végén jelenik meg a Flaming Lips legújabb kiadványa, egy négyszámos 12"-es EP, amit áprilisban egy tőlük megszokott hibbant kiadvány követ majd. Ez nem más, mint egy USB pendrive, néhány új dallal, a trükk - s egyben az agymenés kulcsa - pedig az, hogy gyakorlatilag át kell enni magunkat ahhoz, hogy megkaparinthassuk a dalokat. És hogy min kell átenni magunkat? Hát egy gumicukorból készült koponyán, mi máson?




SOUNDTRACK ROVAT
A turnézás mellett a tavaly nagyot szakító National talált némi időt, hogy idén két új dallal is meglepje rajongóit. Mind a Think You Can Wait (melyben Sharon Van Etten is közreműködik, akinek legújabb albumán az egyik Dessner tesó is dolgozik), mind a másik dal egy-egy soundtrack-en jelenik majd meg. Előbbi a Win Win c. fimén, utóbbi pedig a Portal 2 nevű játékén.



Beck nyilvánvalóan nem a közeljövőben fog előrukkolni új stúdióalbummal, addig is érdemes odafigyelni soundtrack kontribúcióira, illetve produceri munkájára. Ami az előbbit illeti, az I Am Number Four c. filmhez egy új dallal (Curfew) járul majd hozzá.



COMING SOON




Szépen lassan csordogálnak az információk Damon Albarn idei projektjeiről. Először is, itt van a Gorillaz tavalyi második lemezének (The Fall) április 18-i (fizikai) megjelenése, másodszor pedig tudható, hogy még 2011-ben bemutatkozik új zenekara, melyben Tony Allen dobol, Flea pedig basszusgitározik. Emellett nemrég azt is elárulta, hogy nyáron mutatják be Doctor Dee c. második operáját, melynek nem csak a zenéjét szerezte, de szerepelni is fog benne.



És ha már így közel kerültünk egy kicsit a Blur-höz (akik egyébként nemrég összegyűltek egy kis akármire, amiről végül is nem lehet tudni semmit): Graham Coxon új albumot ad ki idén. Információk még nincsenek, csak az biztos, hogy lesz valamikor valami.





Björk hamarosan turnéra indul, ami azt jelenti, hogy valószínűleg már csak az utolsó simításokat végzi Biophilia c. lemezén. Mindemellett Michel Gondry-val dolgozik egy filmes, vizuális, s várhatóan szemet és látóidegeket gyönyörködtető projekten.






Paul Epworth neve számtalan kiváló lemezen feltűnt már, elsősorban produceri munkája alapján ismerhetjük őt, idén azonban kiad egy stúdióalbumot is, de erről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy nem az ő neve lesz feltüntetve a borítón, hanem egy új alteregójáé.






Gőzerővel folynak a második Florence + the Machine lemez munkálatai, s ha minden jól megy, még idén megjelenhet az anyag. Florence Welch azonban semmi konkrétumot nem árult el azon kívül, hogy az új anyag kevésbé fog belekről és vérről szólni.






Ha lehet hinni a hírmondásoknak, finisbe ért a Spiritualized következő sorlemeze is - már ami a felvételeket illeti. Egy őszi megjelenésre számíthatunk, illetve - Jason Pierce szerint - némi visszatérést az 1997-es Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space c. mestermunka hangzásához.



Trent Reznor és társai épp az utolsó simításokat végzik a How to Destroy Angels bemutatkozó albumán. Szintén egy őszi megjelenésre számíthatunk, amelyet egy rövid turné követ, majd az indusztriális zene atyja visszatér egy kicsit a Nine Inch Nails berkeibe.





Az angol Big Pink trip-hop albumot ígért 2011-re. Kíváncsian várjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése