2011. május 1., vasárnap

P O P_


Jamie Woon
Mirrorwriting
Candent Songs / Polydor
12 dal, 46 perc


8.5Alternatív pop.
In medias res: a Mirrorwriting nyomokban kimutatható Justin Timberlake hatásokat tartalmaz. Ha ezen sikerül túllépnünk, rájövünk, hogy előbbi gondolat csak ideiglenes, mint egy délibáb. Jamie Woon ugyanis az okos, érzelmes, de a legkisebb mértékben sem csöpögős popzene legújabb üdvöskéje. Modern és fülbemászó. Dubstep, a How to Dress Well-féle alternatív R&B izé, valamint utóbbi stílus mainstream válfaja és még ki tudja, mi keveredik itt, amit az énekes rendkívül kellemes hangja remekül fog össze. Nem mellesleg nincs mit tenni, bevallom, elfogult vagyok. Egyszerűen imádom, ahogy a Gravity atmoszférikussága kitölti a szobámat egy koraesti órán. Szeretem késő este a Night Air-t hallgatni séta közben. Szeretek ugrálni és lip-sync-elni a Lady Luck-ot. Szeretem ezt az albumot.

Ajánlott dalok: Night Air, Lady Luck, Spirits, Spiral, Gravity
Hivatalos honlap, ahonnan ingyen letölthető a Blue Truth c. dal


tUnE-yArDs
w h o k i l l
4AD
10 dal, 42 perc

8.5
Avantgárd pop.
A w h o k i l l bizony nem az a lemez, ami napi rendszerességgel kerül ki egy-egy előadó kezei közül. Varázsa azonban nem csak egyediségében rejlik, az ugyanis édeskevés lenne a sikerhez. Ezt az egyediséget egy olyan bivalyerős formula alkotja, amit nem érdemes részletekbe bocsátkozva elemezni, az ugyanis egy az egyben kioltaná mindazt, amitől működik. Ugyanakkor kiemelhető Merrill Garbus egyedi hangja és még egyedibb, gyakran meghökkentő, olykor elgondolkodtató és sokszor vicces dalszövegei. Instrumentális vonatkozásban kész kavalkád a második tUnE-yArDs lemez: afro pop áthallások keverednek itt new wave-vel, hip-hoppal, soul-lal és még a jó Isten tudja, hogy mivel. Ha a végletekig le akarnám egyszerűsíteni a w h o k i l l-t, azt mondanám, olyan, mint a Vampire Weekend eddigi két lemeze összegyúrva, annál azonban egy kicsit bátrabb kivitelezésben, mégis ugyanolyan slágeresen. Nagyszerű popteljesítmény.

Ajánlott dalok: My Country, Powa, Bizness, Wolly Wolly Gong, KillaHivatalos honlap, ahonnan ingyen letölthető a Bizness c. dal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése