2011. szeptember 6., kedd

MAJD _ L E G/KÖZELEBB




SBTRKT
SBTRKT
Young Turks
11 dal, 41 perc

7.5

Nem esek túlzásba, ha azt mondom, SBTRKT napjaink egyik legfelkapottabb új tánczenei előadója. Persze, nem véletlenül. Okos, A-listás indie tánczenét szállít, remekbe szabott alapokkal és azokhoz kiválóan illeszkedő vokálokkal. A kép azonban nagyon nehezen, s korántsem hibátlanul áll össze.

Csak többszöri nekifutás után jön rá az ember, hogy bár hiába a feszes tempójú, táncparkett-orientált dalok, ez a 11 tétel nem áll össze egy egésszé, egy albummá. Hiába az alapvetően jó dalsorrend, ha egyszerűen az egyes darabok között gyakorlatilag zéró harmónia van. SBTRKT korábbi munkáit figyelembe véve elmondható, hogy az elmúlt egy-két évben – a megannyi kitérő után – rendkívül sokat fejlődött az elképzelése a saját hangzásáról, s a vendégénekesek (Jessie Ware, Roses Gabor, Sampha, Yukimi Nagano) szerepeltetése is egy hatalmas pluszpont. Mindazonáltal egy kis dúsítás, egy kicsivel több textúra még mindig nem ártott volna. Egyébként a dalok többsége külön-külön nagyszerűen megállja a helyét, de aki össze tud hozni egy Hold On vagy Pharaohs kaliberű slágert, kötve hiszem, hogy képtelen lenne egy tisztességes szekvenciát is összehozni.

Hiába mutat ennyire vegyes képet ez a lemez, minden további nélkül szerethető munkáról van szó. Talán a rajta szereplő jobban sikerült szerzemények miatt, talán azért, mert érezhető, hogy SBTRKT eszköztárából még jóval több is kihozható. Ezt nehéz lenne megmondani. Mindenesetre SBTRKT debütálása újabb élő példa arra, hogy egy alapvetően jó lemez még jobb lehetett volna, ha egy kicsit körültekintőbben szerkesztik azt.

Ajánlott dalok: Hold On, Sanctuary, Right Thing to Do, Something Goes Right, Pharaohs


Hivatalos honlap telis-tele finomságokkal (Élő felvételek, remixek, etc.)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése