2010. január 26., kedd

SOHA R_OSSZABBA T!


Four Tet
There Is Love in You

47 perc
Domino

Értékelés: 9.0/10

Akinek az Aphex Twin túl experimentális, annak a Four Tet kiváló alternatívául szolgálhat. Ugyanis Kieran Hebden projektje egy kicsit könnyebben hozzáférhető, egy kicsit dallamosabb, olykor pedig kifejezetten pop-os.

Nincs ez másképp ötödik stúdióalbumán sem, a There Is Love in You egy kifejezetten fülbemászó alkotás lett. Az öt évvel ezelőtti Everything Ecstatic a művész úrtól talán egy kicsit idegen, középszerű munka volt, amely inkább az ütemekre épített és valahogy elveszett az a nagyszerű, melódiák és ritmusok közötti balansz. Az egyensúly az erőben azonban nemrég visszállt, ezt pedig a tavaly megjelent első kislemez, a kiváló Love Cry is alátámasztotta. Nem is csoda, hogy izgatott várakozás előzte meg a hangzóanyagot.

Első nekifutásra egyértelműen megállapítható, hogy bizony ez lett az eddigi legkönnyebben befogadható Four Tet lemez, a második-harmadik hallgatást követően - tehát a mélységek felfedezése után - ez egyáltalán nem zavaró, hiszen amellett, hogy kifejezetten hozzáférhető az a 47 perc, még érzelmi feedback-eket is képes kiprovokálni magának.

Már a két bevezető tétel, az Angel Echoes és a Love Cry is kifejezetten lebilincselőek, de az albumot meghatározó legerősebb pillanatok csak ezután következnek. A legjobb pedig az, hogy Kieran Hebden egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmünket és a képzelőerőnket. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy az átvezető tétel, a Pablo's Heart csupán 12 másodperces és rögtön utána jön az album kvázi megaslágere, a Sing. No meg persze a relatíve rövid "játékidő" sem igazán engedte elkalandozni az alkotót.

A There Is Love in You nem csúcsmű, viszont sikerül minden egyéb kritériumot kielégítenie ahhoz, hogy elérhető közelségbe kerüljön ehhez a "bilétához". És bár még január van, de egy lemez már biztosan szerepelni fog a decemberi év végi összesített listámon.

Ajánlott dalok: Love Cry, Sing, This Unfolds, Plastic People

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése