2010. december 6., hétfő

A_Z ÉV TIZ ED L/EG JO B B VIDEÓ_I / 20 0 _2



COLD_PLAY / THE SCIENTIS T
A Scientist talán a Coldplay egyik legjobb klipje, az egyértelműen legjobb albumukról. A Rush of Blood to the Head úgy 90%-a simán megérne egy külön misét, vagyis inkább videót és kislemezt, ez alól jelen videó alanyát képező dal sem kivétel, ott tornyosul a legerősebb tételek között. Ha ehhez hozzávesszük, hogy még egy nagyszerű, kellemesen csavaros videót is készítettek hozzá, akkor teljes a kép. (Reméljük, hogy a jövőre esedékes ötödik lemez is legalább ennyire zseniális lesz.)




T H E FLAMING / LIP S _ D O YOU REALIZE ? ?
Ez a Las Vegas nem az a Las Vegas. Avagy hogyan jelenítsük meg a Flaming Lips mindig is szerethető furcsaságát egy négyperces videóban?




EMINEM / WITH OUT M E_
Az értelmetlen (és az Eminem Show-t egy az egyben megismételni próbáló) Encore, az elcseszett válogatások és a még elcseszettebb magánéleti zűrzavarok előtt volt egy Eminem, aki. Ő csinált egy Eminem Show című albumot, ami.




I N T E RPOL _ OBST ACL E 1 /
Azért az Obstacle 1 és nem a PDA-hez vagy az NYC-hez készült klip, mert Floria Sigismondi egyszerűen jobban megragadja a dal hangulatát (illetve az egész Turn on the Bright Lights miliőjét). Pont.




_M O B Y / WE _ AR E A_LL MAD E O F ST A RS
Érdekes Hollywood-i körkórkép. Ha hozzávesszük, hogy a dal címe az, hogy We Are All Made of Stars, talán még egy csipetnyi iróniát is felfedezni vélhetünk.




SIGUR_R Ó S / UN TIT_ L ED #1 (VA K A)
Az Untitled #1-hoz készült videó minimum elvont és érdekes, ugyanakkor maximálisan reprezentatív. A 2002-ben megjelent ( ) koncepciójának érdekes kifacsarása ez, mindazonáltal egy dolog egészen biztos: egy lehetséges nukleáris háború után a Sigur Rós-é lesz a nagybetűs ZENE.
(Na, nem mintha már most ne lenne az - legalábbis részben.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése