2012. február 5., vasárnap

T H E END _


Sajnálattal közlöm, hogy hosszas tanakodás után úgy döntöttem, felhagyok hobbi zenebloggerkedésemmel. A döntésemet hosszas kontemplálás előzte meg. Röviddel az oldal számára bejelentett őszi ütemterv után be kellett látnom, hogy azt nem tudom betartani, de akkor még nem voltam tisztában az okokkal. Csak nemrég döbbentem rá, hogy kiveszett az egész tevékenységből a passzió. Egy automatizált folyamattá vált a cikkírás, amelyben már nem leltem annyi örömöt, mint anno. Anélkül pedig nem sok értelme van folytatni. Emellett azt is meg kellett értenem, hogy ez az automatizáció alapjaiban változtatta meg zenehallgatási szokásaimat, valamint azt, ahogyan az általam hallgatott hangzóanyagokat megítélem, s a folyamat e részeredményével korántsem voltam, sőt még mindig nem vagyok kibékülve. Egy másik fontos oka ennek a felhagyásnak pedig egy sokkal általánosabb, semmint személyes ok. Mégpedig nem tuszkolhatom le valakinek a hallójáratain azt, amiről úgy gondolom, hogy hallgatnia kéne. A világ nagyon sok tekintetben képtelen megváltozni. Kritikailag értékelhetetlen zene mindig lesz, bármennyire is idegesítő ez a tudat, s ugyebár egy fecske nem csinál nyarat.

Mivel mindettől függetlenül továbbra is nagy örömöt lelek a zenében, ezért nem hagyok fel teljesen a zenei szócsősködéssel. Tervezem, hogy alkalmanként közzéteszek egy-két playlist-et, s ha érdemesnek találom, akkor néha ajánlok egy-két lemezt is, ne adj’ Isten még egy év végi lista is beleférhet.

Ezúton szeretném mindenkinek az elnézését és megértését kérni, aki várta a folytatást. De mint arra már kitértem, őszintétlenül, a bizonyos kis szikra nélkül nem tudom folytatni. Ezúton is köszönöm a figyelmet és a több mint tízezer oldalmegnyitást!



The Beatles - Abbey Road - Medley (FULL HQ) from Go Weegee on Vimeo.